понеділок, 13 березня 2023 р.

Інформація про методичний онлайн-тренінг з теми: «Цікавий та ефективний початок вивчення німецької мови: практичні поради» з Тетяною Мережко, офіційним методистом видавництва «Dinternal Education» в Україні)


06 березня 2023 року з 15.00 до 16.30 проходив методичний онлайн-тренінг з теми: «Цікавий та ефективний початок вивчення німецької мови: практичні поради» "Tipps für einen guten Start ins Deutschlernen").. Метою заходу було – познайомити вчителів німецької мови з найважливішими аспектами початкового етапу вивчення німецької мови та можливими варіаціями текстів для читання на початковому етапі.

Офіційний методист видавництва «Dinternal Education» в Україні Тетяна Мережко на практиці продемонструвала вміння підбирати матеріали уроку, що забезпечують максимальний ефект на початковому етапі вивчення німецької мови; здатність планувати та проводити уроки німецької мови на принципах комунікативного підходу; вміння використовувати різноманітні засоби для підвищення мотивації та зацікавленості учнів. Тетяна Мережко практично доводила, що навчально-методична робота вчителя німецької мови повинна бути спрямована на формування в учнів високого рівня іншомовної комунікативної компетенції; оволодіння всіма видами мовленнєвої діяльності, культурою усного та писемного мовлення, уміннями та навичками використання мови в різних сферах та ситуаціях, тобто їхньої здатності спілкуватися іноземною мовою на міжкультурному рівні. Тому що однією з головних цілей навчання іноземної мови у закладах освіти є розвиток іншомовної комунікативної компетенції - здатності та готовності здійснювати іншомовне міжособистісне та міжкультурне спілкування.

Тетяна Мережко надала вчителям німецької мови корисниі поради для швидкого й ефективного старту:

  • По-перше, треба усвідомити, що Мотивація творить дива, а інтерес- рушій прогресу. Це допоможе швидко й ефективно набувати нових знань.
  • Ефективність самостійного вивчення мови дуже висока, але під умілим, керівництвом учителя німецької мови.
  • Займайтеся за підручником! Структура будь-якого підручника відповідає методичним вимогам і подає матеріал впорядковано і логічно. І стосовно німецької мови це вкрай важливо!
  • Не переходьте на наступну граматичну тему, поки повністю не розберетеся з попередньою! Тренуйтеся, робіть вправи. Візьміть собі за правило кожен день вивчати декілька нових слів. Говорити учні почнуть лише тоді, коли словниковий запас їм це дозволить!
  • Тренуйте вимову з носіями. Найкращий варіант – інтернет. Це безкоштовно і ефектівно. Знайдіть цікаве відео або аудіо і прослуховуйте, роблячи паузи і повторюючи за диктором.
  • Намагайтеся якомога більше читати і писати з учнями. Адже активна мовна та мовленнєва діяльність сприяє ефективному вивченню мови.
  • Для повторення та закріплення матеріалу – учні мають займайтися самостійно та виконувати домашні завдання. Кожен день виділяйте як мінімум годинку часу для вивчення мови. Намагайтеся оточити своїх учнів і себе німецькою мовою в повсякденному житті. Слухайте радіо та музику німецькою, дивіться короткі відео чи мультфільми або змініть мову на телефоні.

На прикладі використання підручників видавництва «Perfekt für die Ukraine» та «Perfekt für Anfänger», автором яких є сама Тетяна Мережко,, учителі німецької мови навчалися ефективно та раціонально готуватися і до проведення своїх уроків німецької мови.

Учасники онлайн-тренінгу подякували Тетяну Мережко, офіційного методиста видавництва ««Dinternal Education»» в Україні, та модератора онлайн-тренінгу, Віру Чорну за корисний тренінг. Детальну інформацію про воркшоп з теми: «Цікавий та ефективний початок вивчення німецької мови: практичні поради» з Тетяною Мережко) можна отримати за посиланнями:

https://english.dinternal.education/06-03-zaporizhzhia-deu

https://drive.google.com/drive/folders/1YPWTxNM-EjDdaYCS_EcHU6ZtSHS4lvQs?usp=sharing


Немає коментарів:

Дописати коментар